Ask Dr. Oven Guru – Oven pre-purchasing guide අවන් එකක් මිල දී ගැනීමේදී සැලකිය යුතු කරුණු.

There are many factors overlooked when purchasing an oven. Dr.Oven Guru helps you find your way in your pre-purchasing journey for an oven. Dr. Oven ගුරු ගෙන් අවන් එකක් මිලදී ගැනීමට අවශ්‍ය කරුණු පිළිබඳව දැනගන්න. 

Liters are not only used as a measure to represent liquids. Liters are a standard unit to represent volumes of ovens, backpacks and containers. Here the liter capacity of an oven don’t represent the volume you can bake but the volume of the cavity inside the oven.

Oven Capacity given in Liters is a standard. How much you could bake is what you should really find out! Find the best oven for you.

Oven Capacity 22L – bakes 1Kg
28L – bakes 1.5Kg
34L – bakes 2Kg
47L – bakes 3.5Kg
50L – bakes 4Kg
67L – bakes 4.5-5Kg
72L – bakes 4.5Kg
98L – bakes 7Kg

Facts you need to consider when purchasing an oven;
1. Space in the kitchen to keep the oven.
2. Can you go in for a built in oven or a standing oven. 
3. Are the electric sockets round or square.
4. Is there a switch closer to the space you intend to keep the oven.
5. Do you bake as a hobby or business to select the suitable model.
6. Should you go for a gas or electric oven?
7. What is your budget?

A common question for every baker! Know your requirement and choose wisely. *A gas oven heats quickly. *A gas ovens main heat supply is from the bottom. It doesn’t heat from both top and bottom. *Suppose there is a power cut there is nothing to worry. *Baking in a gas oven is cheaper. *You can also grill in a gas oven. *Electric ovens take sometime to heat. *Electric oven heats from both top and bottom, ensuring an even distribution of heat when you bake. *Electric oven has an auto off option for the time you have set in the oven. *You can use the rotisserie to bake meat (full chicken).

Ovens generally need only a little maintenance apart from the general cleaning.
*As you remove the packing and go through the manual, basic wiping is sufficient before you use the oven.
*Over the years you need to check the door seal for wear and tear, the light in the oven and any damages on the surface.
*Ovens need to be thoroughly cleaned 1-2 times an year.

ලීටර් යනු ද්‍රව මැනීමට භාවිතා කරන මිම්මක් පමණක් නොවේ. එය භාජන, බෑග් හා අවන් වල පරිමාව දක්වන්න ගන්න අන්තර්ජාතික නියතයකි. 

ලීටර් වලින් දැක්වෙන අවන් capacity එක ඔබට බේක් කිරීමට හැකි පරිමාව නම් නොවේ. මෙයින් දැක්වෙන්නේ අවන් එකේ ඇතුලත කුහරයේ පරිමාවයි. 

දී ඇති අවන් පරිමාව අනුව ඔබට කොපමණ බේක් කල හැකිද?
Oven Capacity 22L – bakes 1Kg
28L – bakes 1.5Kg
34L – bakes 2Kg
47L – bakes 3.5Kg
50L – bakes 4Kg

67L – bakes 4.5-5Kg
72L – bakes 4.5Kg
98L – bakes 7Kg

Oven එකක් මිලදී ගන්නා ඔබේ තීරණයට උපකාරී වන තවත් කරුණු! 1. අවන් එකට මුළුතැන්ගෙයි ඉඩ ප්‍රස්තා ඇත්ද? නැතිනම් අමතර වියදමක් දරන්න වෙයිද? 2. Built In අවන් එකක් හෝ නැතිනම් standing අවන් එකකට යන්න පුලුවන්ද? 3. මුළුතැන්ගෙයි ඇති electric ස්විච් වල ස්වභාවය. (Square pin හෝ round pin socket) 4. අවන් එකට ඉඩ ප්‍රස්තා තියෙන ස්ථානයේ switch එකක් ඒ අසලින් තියෙයිද? 5. ඔබ බේක් කරන්නේ විනෝදාංශයක් හෝ ව්‍යාපාරයක් වශයෙන් ද? 6. ඔබට සුදුසු ගෑස් අවන් හෝ electric අවන් එකක්ද? 7. ඔබගේ budget එක කීයද?

බොහෝ දෙනා oven එකක් මිල දී ගැනීමේදී දෝලනය වන ප්‍රශ්නයක්. තමන්ගේ අවශ්‍යතාවය හඳුනා ගෙන තීරණය කරන්න. ගෑස් oven එක ඉක්මනට රත්වෙනවා. ගෑස්‌ oven එක උඩින් හා යටින් රත් වෙන්නේ නැහැ. රත් වෙන්නේ පහලින් පමණයි. ගෑස් oven එකෙන් බේක් කරන විට power cut එකක් ගියත් ප්‍රශ්නයක් නැහැ. ගෑස් oven එකෙන් බේක් කරන එක ලාබයි. ගෑස් oven එකේ ග්‍රීල් කරන්නත් පුළුවන්. Electric oven එක රත් වෙන්න තරමක් වෙලා යනවා. Electric oven එක උඩින් හා යටින් රත් වෙන නිසා බේක් කරන විට සමාන heat එකක් (evenly distributed heat) ලබා ගන්න පුළුවන්. Electric oven එක auto off වෙනවා set කරපු time එකට. Electric oven වලට රොටසරි මගින් meat (full chicken) බේක් කරන්න පුළුවන්.

භාවිතයට පසු පිරිසිඳු කිරීමට අමතරව අවන් වල maintenance එක බොහොම අඩුයි. 

අවන් එක මිල දී ගත් අලුත අනිවාර්යෙන් catalogue එක කියවා භාවිතයට පෙර පිස දැමීමක් පමණක් කිරීම ප්‍රමාණවත්.

කාලයත් සමඟම අවන් එකේ door සීල් එක, අවන් එකේ light එක හා මතුපිට damages පිළිබඳ සැලකිලිමත් වන්න. 

අවන් එක අවුරුද්දකට එක්වරක් හෝ දෙවරක් හොඳට පිරිසිඳු කරන්න.

අවන් එක අක්‍රමවත්ව heat වෙනවා නම් හෝ අවන් එක සම්බන්ධ වෙනත් අක්‍රමතා වලට ඔබ මුහුණදෙනවා නම් 0115400400 Singer Sri Lanka Hotline Number එක හරහා සම්බන්ධ වන්න. 

Dr.Oven Guru will be updating bakers who use ovens in the next segments to come. You can ask Dr.Oven Guru by commenting on the blog. 

අවන් එක භාවිතයේදී පැන නැගෙන කරුණු පිළිබඳව ඉදිරෙයේදී දී  Dr.Oven ගුරු ඔබව දැනුවත් කරනවා ඇති. Comment කර ඔබේ ගැටළු යොමු කරන්නත් පුළුවන්.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *